Bár a nagysikerű Otthonteremtési Támogatás 2022. december 31.-én megszűnt, vannak akik 2023-ban vágnak neki otthonuk felújításának. Szerencsére nekik is van lehetőségük állami támogatás igénybevételére, mint a Babaváró hitel és a Falusi CSOK. A támogatott konstrukciókhoz feltételek is társulnak, de akik megfelelnek a szigorú követelményeknek, azoknak megéri igénybe venni.

A Babaváró hitel 2024. december 31-ig igényelhető, alapesetben kamatmentes, államilag támogatott kölcsön, amelyet a gyermeket vállaló, illetve nevelő házasok vehetnek igénybe. Mivel a Babaváró hitel szabadon felhasználható, ezért bárki fordíthatja ingatlana korszerűsítésére, lakókörnyezete igényesebbé tételéhez. A Babaváró hitel maximum 10 millió forint lehet, ezért ideális megoldás ingatlanfelújítás finanszírozáshoz.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény kistelepülési változata, a falusi CSOK is folytatódik, szintén 2024. december 31-ig marad velünk. A vissza nem térítendő támogatás tanyák, valamint adott településeken házak felújításához, korszerűsítéséhez, vagy a már meglévő otthon korszerűsítésére, bővítésére használható fel. A támogatás összege a hitelcéltól, illetve a gyermekek számától függően eltérő.